Happy Eating

Ik merk dat ik soms een foto voor een herinnering aan zie, per ongeluk. Als je een bepaalde selectie foto’s (zoals bijvoorbeeld die in je foto-album) al vanaf jonge leeftijd intensief bekijkt, voegen de foto’s zich bij de grote brij van momenten uit je jeugd. Nu ik ze zo vaak heb gezien, merk ik dat ik ze herken, wanneer ik ze opnieuw bekijk. Bepaalde dingen uit mijn zeer vroege jeugd denk ik me te kunnen herinneren tot in detail, maar soms blijkt dat specifieke detail zeer goed weergegeven op een foto. De foto’s en herinneringen vlechten zich een weg door mijn geheugen.

Heeft iedereen authentieke foto’s in zijn album, of maken ze ook deel uit van het collectieve geheugen van onze cultuur? Bepaalde gebeurtenissen lijken inderdaad voorbestemd om op de foto gezet te worden. Dit is deel 1 van de serie ‘happy eating’ die ik verzamelde; het moment waarop je als kind in een kinderstoel gevoerd wordt of het juist voor het eerst zelf mag proberen. In ieder geval was er een 'omstander' die zo snel mogelijk de camera uit de kast trok om het grappige moment vast te leggen: het eten zat overal.

CopyrightFloorWinter_happyeating01.jpg
CopyrightFloorWinter_happyeating02.jpg
CopyrightFloorWinter_happyeating03.jpg
CopyrightFloorWinter_happyeating04.jpg
CopyrightFloorWinter_happyeating05.jpg
CopyrightFloorWinter_happyeating06.jpg
CopyrightFloorWinter_happyeating07.jpg