Recept voor speltbrood

Spelt is een tarwesoort die de laatste tijd als een wervelwind door het land gaat. De een vindt het niks, de ander eet het elke dag (zoals ik).  Je zult er - als je er nog niet bekend mee bent - zeker even aan moeten wennen. Het brood rijst minder hoog omdat het meel anders werkt. Het is een kwestie van gewenning en persoonlijke voorkeur, ik ben gek op stevig brood. Ik hoef er maar een paar sneetjes van te eten om me verzadigd te voelen, in tegenstelling tot 'supermarktbrood'. (Brood uit de supermarkt wordt met vanalles 'verbeterd' als ik de Keuringsdienst van Waarde mag geloven. Onder andere met een zogenoemde 'broodverbeteraar'. Heeft iemand die aflevering gezien?) Speltbrood wordt in de supermarkten gemixt met 'gewoon' tarwemeel, ook een aflevering van KvW. Kortom, veel 'gedoe' rondom spelt. Ik laat dat allemaal wat langs me heen gaan, en bak een paar keer per week een speltbrood met een speltbroodmix of speltmeel van de molen De Zandhaas (een molen die nog echt werkt en waar je allerlei producten kunt kopen in de prachtige molen) of in een natuurwinkel (dat is vaak ook meel van 'de' molen). Volledig spelt dus! Omdat ik voor Oppastips bij de recepten van Hannah de foto's maakte leek het ons leuk dit speltbrood eens te delen! Misschien zijn er meer die geinspireerd raken om af en toe zelf brood te bakken. Zo moeilijk is het niet, en het hele huis ruikt heerlijk! ;-)

Voor het recept en de foto's, klik hier. Een overzicht van alle recepten van onze blog vind je hier

FloorWinter_copyright
FloorWinter_copyright
Source: http://www.oppastips.nl