Foto door  Oak & Fir

Foto door Oak & Fir

Over studio winter

Floor is grafisch ontwerper en het gezicht achter ontwerpbureau Studio Winter. Een twintiger die opgroeide binnen en buiten Amsterdam, maar na haar studie aan de kunstacademie in Utrecht, verliefd werd op deze stad. Nu werkt ze vanuit Utrecht voor haar eigen bedrijf, Studio Winter. Daarnaast werkt ze parttime voor de studio van Plan Nederland, dat zorgt voor een fijne afwisseling.

"Ik haal het startpunt voor een opdracht uit mijn opdrachtgever(s). Vaak is er bijvoorbeeld al een verdwaald Pinterest bord of een aantal aantekeningen in een notitieboek. Dit biedt mij een richting voor het ontwerp. Wat spreekt mijn opdrachtgever aan? Wat voor gevoel willen we straks overbrengen met het ontwerp? Ik start dus met een oriëntatie waarop ik het ontwerp baseer. Het is heel inspirerend om met mensen samen te werken, ideeën uit te wisselen en samen te bekijken wat de volgende stap wordt. Op die manier werk ik ook graag met mijn opdrachtgevers. We starten met een uitwisseling van inspiratie en ideeën en eindigen met een ontwerp. Natuurlijk kom ik in het proces met ideëen en adviezen. Daarnaast ben ik soms heel eigenwijs, dat zijn volgens mij alle ontwerpers... haha!"

Start je een eigen bedrijf? Wil je misschien een logo laten ontwerpen? Of ben je een boek aan het schrijven? Heb je een lading trouwfoto's waarvan je niet weet wat je er mee moet? Of heb je gewoon een vraag over wat er nog meer mogelijk is? Laat het weten via het contactformulier!

Logo_Floor_Nieuw_1000pixels-grijs-01.png

wat opdrachtgevers zeggen over Studio winter


"Floor has the gift to turn a storm of words into image"
- Liza rae


"Floor heeft oog voor design. Ik ben enorm blij met het logo en de huisstijl die ze voor mij ontworpen heeft. Ze kon al snel concreet krijgen wat eerst nog vaag was bij mij. Floor is kritisch en meedenkend en heeft mij de tools gegeven om zelf verder te gaan met het opzetten van mijn bedrijf."   
- Belle Jansen, Leela Yoga


"We zijn met Floor in contact gekomen omdat we zagen dat ze ervaring had met trouwalbums. Daarnaast sprak haar stijl ons aan. Na een korte kennismaking zijn we aan de slag gegaan. We hadden het hele concept van Kroost op papier al uitgewerkt, dat moest vertaald worden naar een eindproduct. Floor heeft ons in het proces meegenomen om dat voor elkaar te krijgen. En hoe! We zijn we heel erg blij met het eindresultaat.
Gelukkig is Floor eigenwijs genoeg om tegenwicht te bieden aan haar opdrachtgever en vanuit haar grafische denken tot een prachtig eindproduct te komen. Ze ontwerpt met aandacht voor kleuren, graphics, indeling, pagina lay-out,.. etc. Floor heeft kleurschema’s gemaakt die prachtig zijn en dat vinden onze klanten ook. Ze weet dus wat er speelt!"
Rosemarie van Lammeren, Kroost


"Wat een fijne beslissing om ons trouwalbum door Studio Winter te laten ontwerpen! Uit de ladingen foto’s moest ik een keuze maken en dit leek een onmogelijke opgave. Gelukkig werd ik hierbij fantastisch geholpen door Floor. Het ontwerp voor het album maakte dat alle foto’s tot zijn recht kwamen. Floor is heel open, precies en creatief en wist precies wat goed bij ons zou passen. Je voelt het plezier en passie waarmee ze werkt."   - Liza Lente