Foto door  Oak & Fir
 

Over studio winter

Floor is grafisch ontwerper en het gezicht achter ontwerpbureau Studio Winter. Een twintiger die opgroeide binnen en buiten Amsterdam, maar na haar studie aan de kunstacademie in Utrecht, verliefd werd op deze stad. Nu werkt ze vanuit Utrecht voor haar eigen bedrijf, Studio Winter. Daarnaast werkt ze parttime als grafisch ontwerper voor de Studio van Plan International Nederland, dat zorgt voor een fijne afwisseling.

"Ik haal het startpunt voor een opdracht uit mijn opdrachtgever(s). Vaak is er bijvoorbeeld al een Pinterest bord of aantekeningen in een notitieboek. Dit biedt mij een richting voor het ontwerp. Wat spreekt mijn opdrachtgever aan? Wat voor gevoel willen we straks overbrengen met het ontwerp? Ik start met een oriëntatie, daar baseer ik het ontwerp op. Het is héél inspirerend om met mensen samen te werken, ideeën uit te wisselen en samen te bekijken wat de volgende stap wordt. Daar krijg ik energie van! Op die manier werk ik ook graag met mijn opdrachtgevers. Natuurlijk kom ik tijdens het proces met mijn ideëen en adviezen. Daarnaast ben ik soms heel eigenwijs..."

Start je een eigen bedrijf? Wil je een logo laten ontwerpen? Heb je een lading trouwfoto's waarvan je niet weet wat je er mee moet? Of heb je gewoon een vraag over wat er nog meer mogelijk is? Laat het weten via het contactformulier!