Huisstijlpakket: welke smaak kies jij?

Het is soms lastig om te bepalen wat je nodig hebt om een volgende stap te zetten met je bedrijf. Ik ontwikkelde 3 huisstijlpakketten die passen bij verschillende wensen.

Niet iedereen wil of kan meteen voor een volledige huisstijl kiezen. Maar ook dan vind ik het verstandig om bepaalde onderdelen wél voor je te ontwerpen. Met deze 3 pakketten creëerde ik een slimme combinatie van huisstijlonderdelen om je de volgende stap te laten zetten met je bedrijf. Ik denk met je mee, van kennismakingsgesprek tot eindontwerp.

Waarom ik deze pakketten zo samenstelde? Een logo is het onderdeel waar iedereen wel aan denkt bij een huisstijl, maar kleuren misschien minder snel. Maar juist bij een compacte huisstijl heb je herkenbare kleuren nodig, die passen bij jouw bedrijf.

Als je iedere dag je haarkleur verandert zullen mensen tóch iets meer moeite hebben om je te herkennen van een afstandje. (Tenzij ‘elke dag een andere kleur haar’ juist je branding is…) Kleuren zijn samen met het logo het gezicht van je merk. Om die reden zit er bij mijn compacte pakket dus ook een kleurenpalet.

Hoe werkt het?

Na een vrijblijvende kennismaking waarbij we samen kijken of we een goede match zijn, ga ik aan de slag om twee passende moodboards te creëren. Op die moodboards zie je suggesties voor kleuren tevoorschijn komen, maar ook voor typografie en stijlelementen. Je mag één moodboard kiezen als basis voor jouw huisstijl, waar ik daarna mee aan de slag ga.

Logo & beeldmerk

Ik start na jouw keuze voor één van de twee moodboards met het ontwerp van het kleurenpalet en logo. Soms is er ook een beeldmerk nodig of een sublogo. Een favicon voor je website ontbreekt uiteraard ook niet. Bij het ontwerp van het logo en kleurenpalet zijn twee feedbackrondes inbegrepen. Je kunt daarbij een keuze maken uit de verschillende logo schetsen en je eventuele feedback met mij doorspreken. Ik zorg er in de volgende stap voor dat de feedback wordt verwerkt.

Kleurenpalet

Ik ben verliefd op kleuren en betrek deze sfeerbepalers het liefst zo snel mogelijk bij het proces. Al op het moodboard kom je kleuren tegen, die ik na jouw keuze voor één van de twee moodboards verder uitwerk. Door het kennismakingsgesprek heb ik al een idee op gedaan wat je bedrijf moet uitstralen en wat jij daarbij zelf voor ogen hebt. Nu is het tijd om nog een stapje verder te nemen en te bepalen welke kleuren dit daadwerkelijk worden en hoe ze zich tot elkaar verhouden. Nemen we één hoofdkleur, of juist meer? Zijn er steunkleuren? In welke verhouding gaan deze gebruikt worden? Heel bepalend voor de uitstraling van je bedrijf!

Huisstijllettertypes

Bij pakket compleet en creatie ontvang je ook suggesties voor passende lettertypes. We vormen richtlijnen en instructies voor het gebruik ervan. Welke pas je toe op titels? Welke gebruik je voor social media? Welke kleurencombinaties van je huisstijkleuren zijn het beste leesbaar met de specifieke lettertypes? Wat als je huisstijl lettertype niet beschikbaar is in Word? Ik geef voorbeelden en tips en zorg ervoor dat je erna zelf makkelijk aan de slag kan!

Styleguide

In de styleguide vind je een overzicht van al je huisstijl kleuren, de richtlijnen voor gebruik van de kleuren en de kleurcodes voor print en online gebruik. Ook voor de gekozen lettertypes en vind je een overzichtje terug met tips voor consistent gebruik van de huisstijl. Het logo, favicon en eventueel het beeldmerk ontvang je in de benodigde formaten zoals een vectorbestand, png of svg.

Canva templates of andere huisstijluiting

Als je direct met een zo compleet mogelijke branding van start wil, is het fijn om ook een reeks social media templates, een visitekaartje of bijvoorbeeld een e-mail handtekening te hebben zodra je huisstijl online gaat. Om die reden heb ik bij het pakket creatie deze optie toegevoegd. Je krijgt 5 Canva templates of een andere huisstijl uiting naar keuze erbij, waarmee je direct kan starten. Heb je andere wensen? Of wil je meerdere uitingen laten ontwerpen? Hartstikke leuk!

Oplevering

Als alle puntjes op de i zijn verwerkt in de laatste feedbackronde, lever ik alle afgesproken onderdelen aan je op. Je krijgt van mij een overzicht met alle kleurcodes voor drukwerk en online gebruik en het logo, favicon en eventueel beeldmerk in de benodigde formaten zoals een vectorbestand, png of svg. Bij de uitgebreidere pakketten ontvang je ook nog een styleguide en de afgesproken huisstijluiting of template(s).

Welke smaak kies jij?

Of je nou kiest voor compact, compleet of creatie: ik zorg ervoor dat je een handig pakket hebt om aan de slag te gaan met jouw huisstijl, in een beeldtaal die bij jou past.

 

Meer info of een kennismakingsgesprek inplannen:

 
Vorige
Vorige

Studio Winter kerstkaarten

Volgende
Volgende

Geboortekaartje op maat laten ontwerpen: hoe werkt dat?