Geboortekaartje op maat laten ontwerpen: hoe werkt dat?

Een van de meest bijzondere ontwerpen om te mogen maken is toch wel het geboortekaartje. Speciaal op maat ontworpen, zodat het precies bij jouw kindje past. In deze digitale tijd is een kaartje van papier éxtra uniek. Je kunt het zo uitgebreid of simpel maken als je wil. Mijn stijl is fris, minimalistisch en kleurrijk.

Hoe werkt het?

Ben je op zoek naar een kleurrijk geboortekaartje met moderne uitstraling? Dan ben je bij mij aan het goede adres! We starten met een vrijblijvend (digitaal) kennismakingsgesprek om de wensen voor het kaartje door te nemen. Daarna ontvang je een offerte die past bij de doorgesproken wensen.

Voor ik begin met ontwerpen kiezen jullie een formaat, waarop ik het ontwerp ga maken. Uiteraard help ik jullie hierbij om te kijken wat het beste past bij jullie wensen en het te maken ontwerp. Ook denken we alvast na over het papier. Ongestreken, gestreken, gerecycled, met spikkels, glimmend… er zijn zoveel opties! Ik zal suggesties doen die ik vind passen bij de gewenste uitstraling en stijl.

Ik maak 3 verschillende ontwerpen voor de voor- en achterkant, waaruit er één kaartje gekozen kan worden. Dit kaartje gaan we finetunen in een feedbackronde. Het geboortekaartje staat dus ruim voor de geboorte helemaal klaar! Ik plaats een vervangende datum en tijd op het kaartje, die aangepast worden zodra het kindje geboren is. Het liefste werk ik wel al met de uiteindelijke volledige naam, omdat dit bepalend is voor het ontwerp. Als jullie nog niet uit de achternaam of bijvoorbeeld een tweede of zelfs derde naam zijn, kunnen we wel alvast met het ontwerpproces starten.

Na de geboorte ontvang ik de laatste up-to-date gegevens, zoals de geboortedatum en tijd. Eventueel ook het gewicht en de lengte van het kindje. Ik zorg dat het ontwerp klopt en stuur een pdf (digitaal) met de versie ter goedkeuring. Na akkoord bestel ik de kaartjes in juiste oplage bij de drukker. Terwijl de eerste dagen met het kindje al je tijd in beslag nemen, vallen ondertussen plotseling de kaartjes in de brievenbus!

 

Tips

  • Formaat: alle formaten zijn mogelijk, maar aan speciale maten hangt een groter prijskaartje. Dit is omdat de drukker graag zo efficiënt mogelijk de kaartjes op een drukvel plaatst, waarbij er zo min mogelijk witte restruimte overblijft.

  • Gevouwen of ongevouwen? Er bestaan gevouwen en ongevouwen kaartjes. Een ongevouwen kaart oogt wat moderner, minimalistischer. Op een gevouwen kaart is meer ruimte voor tekst, illustraties of andere ontwerp elementen. Ook kan deze zelf blijven staan. Bekijk alvast wat je voorkeur heeft!

  • Enveloppen: je kunt ervoor kiezen om de adressen zelf op de enveloppen te schrijven (of iemand dit te vragen die graag wil helpen). Het is fijn dit voor de geboorte te doen, niet erna. Dan heb je al genoeg aan je hoofd! Je kunt ook alvast etiketten maken en printen, die er eenvoudig opgeplakt kunnen worden. Bedenk vantevoren of je de enveloppen graag eerder wil ontvangen / los kopen zodat je dit al klaar kunt maken voor de geboorte. Standaard maten kaartjes hebben ook bijpassende enveloppen, maar ook voor speciale maten zijn enveloppen te vinden.

  • Oplage: naar wie wil je het kaartje allemaal sturen? Hoeveel exemplaren wil je zelf houden? Het is handig om een marge in te bouwen van +10 kaartjes, vaak komen er tijdens het proces plotseling nog mensen in je op die je tóch een kaartje wil sturen. Denk hier alvast over na om een goede prijsopgave te kunnen ontvangen.

 

Wat kost het?

Een geboortekaartje op maat begint vanaf € 280 excl. 21% btw en drukkosten. Dit is inclusief een kennismakingsgesprek, 3 ontwerpen om uit te kiezen, papier samples, een feedbackronde, een proefdruk en de drukwerkbegeleiding.

 
 

Wil je een geboortekaartje laten ontwerpen? Via onderstaande button kun je je vragen kwijt of direct een kennismakingsgesprek of offerte aanvragen. Ik ben benieuwd naar je wensen!


Vorige
Vorige

Huisstijlpakket: welke smaak kies jij?

Volgende
Volgende

Met deze 5 tips kies jij huisstijlkleuren die bij jou passen