Huisstijl op maat voor ‘Happy Home Creator’ Rianne

Studio Winter - Rianne Boon – Moodboard.png

Happy Home Creator, zo omschrijft Rianne zich in haar instagram bio. Nog niet zo heel lang geleden is ze haar eigen bedrijf gestart als interieur stylist. Door haar gevoel voor kleurencombinaties en design vond ik het extra spannend toen ze me vroeg om voor haar een kleurenpalet, logo en wat huisstijl elementen te ontwerpen… Maar wát een leuke samenwerking was dit!

Ik ontwierp:

  • Moodboard huisstijl

  • Logo

  • Kleurenpalet

  • Advies voor het gebruik van lettertypes

  • Presentatie template voor Powerpoint

  • Visitekaartje

 
Huisstijl Rianne Boon interieur ontwerp door Studio Winter

Een huisstijl op maat

Omdat Rianne al was gestart met een huisstijl en formats, liet ik tijdens het proces wat meer ruimte vrij voor tussentijdse ‘tests’ met het logo. Zo kon Rianne zelf proberen wat goed voor haar zou werken. Ook was er zo ruimte om tijdens het proces bij te sturen en kon Rianne aangeven wat ze nog nodig had om met de huisstijl aan de slag te kunnen. Een huisstijl op maat.

De oplevering bevatte niet alleen de bestanden, maar ook advies over het gebruik van de huissitjl. Wanneer gebruik je welke van de gekozen lettertypes, waar plaats je het logo in een presentatie, en hoe kan je het kleurenpalet het beste toepassen?

⁠De warmte die Rianne’s ontwerpen (en zijzelf!) uitstralen wilde ik graag terugbrengen in het logo. Net als de toepassing van haar vak: het combineren van verschillende kleuren, materialen en stoffen. Een van de eerste voorstellen bleef terug komen, dit is ook de basis geweest voor het uiteindelijke logo!

Logo huisstijl Rianne Boon interieur ontwerp door Studio Winter
Huisstijkleuren Rianne.png
 

Op Rianne’s instagram kun je het logo al ‘live’ zien!

Vorige
Vorige

Publicatie in JAN vakantieboek

Volgende
Volgende

Zelfde concept, nieuw jasje.