Zelfde concept, nieuw jasje.

 

Nieuwe website voor Kroost

Ta-daaaa! Zó leuk om dit project te mogen laten zien… Een aantal maanden hebben we, met het hele team van Kroost, gewerkt aan een nieuwe website en webshop. Als je nu denkt: eh, Kroost? Wat is dat? Het concept van Kroost draait om het maken van prachtige fotoboeken voor je kind, op een makkelijke manier. Geen gedoe met avonden prutsen in een moeilijk programma. Hier vind je meer over de boeken. Maar nu even over de website! ;)

Kroost Homepage Vierkant.png

Als uitgangspunt voor het ontwerp hebben we de mobiele versie van de website genomen. Waarom? Omdat de meeste websites vooral via telefoon bekeken worden. Daar moet het ontwerp dus van je scherm spatten! Uiteraard zijn er ook versies voor tablet en desktop, zodat je altijd en overal een mooie website te zien krijgt. Ik liet de belangrijkste kleur uit de huisstijl (roze dus, viel het al op?!) terug komen in de gehele website. De herkenbaarheid van de huisstijl, die op instagram al goed zichtbaar is, is nu dus ook op de website te zien. Dat is precies waar ik zo enthousiast van word, als ik de visie die ik heb voor zo’n huisstijl mag doorvoeren over alle uitingen. Het maakt je bedrijf een sterk merk.

Kroost babyboeken website ontwerp door Studio Winter

Een belangrijk aandachtspunt bij de fotoboeken is het design. Er zijn op dit moment drie designs beschikbaar (Happy colors, Little friends en Puur) en drie boeken (newborn, baby, dreumes). Genoeg om uit te kiezen dus… Om je niet te laten verdwalen in alle mogelijkheden, maar juist te helpen is er nu al op de homepage een overzicht van de drie designs te vinden. Lekker makkelijk doorklikken naar jouw favoriet!

Ik wilde graag, naast de huisstijl, ook de sfeer uit de boeken naar de website brengen. Witruimte, rust en krachtige foto’s. Een tikje minimalistisch misschien, maar zo krijg je als bezoeker alleen de nodige informatie. Vergeet lange lappen tekst en onnodige toevoegingen, je krijgt de informatie die je zoekt. Het draait om de prachtige, luxe boeken.

Op de ‘ontdek de designs’ pagina vind je een overzicht van de 3 designs en kan je makkelijk door naar de pagina over jouw favoriete design. Het Happy colors en Puur design zijn er ook nog in verschillende kleuren. Op de pagina’s die over de specifieke designs gaan (zie voorbeeld hieronder) vind je direct onder de intro de vraag: ‘Welke kleur kies jij?’. Kies de kleur door er op te klikken en voilà, je krijgt de gehele pagina in de kleurstelling van het boek te zien. Sfeervol, toch?!

Kroost ontdek de designs pagina's website ontwerp door Studio WInter
Kroost Happy colors stoer ontwerp en fotografie Studio Winter
Vorige
Vorige

Huisstijl op maat voor ‘Happy Home Creator’ Rianne

Volgende
Volgende

Hoe een blokkendoos de inspiratie kan vormen voor een complete huisstijl