Een huisstijl ontwerpen in 5 stappen: van logo tot instafeed

Heb jij goed nagedacht over de huisstijl van je bedrijf of is het een van-alles-en-nog-wat-mix? Daar is natuurlijk niets mis mee. Maar… met een duidelijke huisstijl op bijvoorbeeld jouw website weten je klanten in één oogopslag wat ze van je kunnen verwachten. Wel zo fijn, toch? Ik denk graag met je mee over onder andere je logo, beeldmerk, lettertypes, kleurenpallet en instagramtemplates. Kortom: jouw eigen, unieke huisstijl! Hoe ik dat in 5 stappen doe, lees je hieronder.

Stap 1: Wie ben je en wat wil je uitstralen?

Denk je eigenlijk al tijden (of misschien pas heel kort): ‘die goede huisstijl moet er komen, maar ik weet niet hoe’? Dan ga ik graag met je in gesprek om te kijken wie jij bent en wat je wilt uitstralen met jouw bedrijf. Dat kan onder het genot van een lekker kopje koffie óf via een telefonisch gesprek. Ik laat je nadenken over wie je doelgroep is en wat je hen wilt vertellen. Je hebt zelf vast ook wat wensen voor bijvoorbeeld je logo of bepaalde kleuren die je mooi vindt. Tijdens ons gesprek geef je mij allemaal losse puzzelstukjes, waar ik één geheel (je huisstijl!) van ga maken.

 
Studio Winter - Rianne Boon – Moodboard.png
 

Stap 2: Moodboard

Na ons gesprek ga ik aan de slag met het zoeken van inspiratie. Denk aan mooie beelden die passen bij jouw bedrijf en die een bepaalde sfeer uitstralen. Deze beelden ondersteunen het verhaal en het gevoel dat jij je klanten wilt meegeven. Ik zet de afbeeldingen, illustraties en vormen bij elkaar in een moodboard (een digitale collage). Dit moodboard is het uitgangspunt van een kleurenpalet dat ik voor je bij elkaar zoek. Natuurlijk laat ik je tussendoor meegenieten, zodat je kunt kijken of je je kunt vinden in mijn ideeën. 

 
Studio Winter - Rianne Boon – Kleuren 01 - LR.png

Stap 3: Kleurenpalet

Kleuren zijn héél belangrijk voor je huisstijl. Daar valt of staat het mee. Beeld je eens in hoe een knalpaarse fles babyshampoo eruit zou zien. Vind je die kleur passen bij het product of zou jij eerder voor pasteltinten kiezen? Zo werkt het ook met de uitstraling van jouw bedrijf. Sommige kleuren matchen heel goed en andere kleuren kun je maar beter even overslaan.  

 

Stap 4: Laat het ontwerpen beginnen

Ben je blij met de kleuren die ik aan je voorstelde? Top! Dan kan ik gaan beginnen met het ontwerpen van je logo, beeldmerk, losse elementen, lettertypes, vormen en instatemplates (voor bijvoorbeeld je instastories en omslagen voor hoogtepunten). Alles wat nodig is voor een herkenbare huisstijl maak ik met liefde voor je. Tussendoor houd ik je natuurlijk op de hoogte, want ik ben maar al te benieuwd wat jij ervan vindt! Zo komen we uiteindelijk samen tot het mooiste resultaat.

Studio Winter - Rianne Boon – Logo en kleuren - LR.png

Stap 5: Huisstijl klaar? Lekker zichtbaar!

Als ik alles heb ontworpen, ontvang je van mij een bundel met alle losse onderdelen van jouw huisstijl. Hiermee laat jij vanaf nu zien dat je anders bent dan de rest! Je logo plaats je natuurlijk gelijk op je website en de kleuren van je huisstijl voer je door in bijvoorbeeld je instagramposts en -stories. Zo ben je overal lekker zichtbaar en kan niemand meer om je heen!


Studio Winter - Rianne Boon – Instagram - LR.png
 

Wil je ook een speciaal voor jou ontworpen huisstijl?

Vorige
Vorige

Ik ben iets nieuws gestart…

Volgende
Volgende

Een jaarverslag van 200 pagina’s samengevat in één pagina?