Hoe een blokkendoos de inspiratie kan vormen voor een complete huisstijl

Little Rookies | Copyright foto: Oh Beautiful World | Copyright huisstijl: Studio Winter

Sharon startte een aantal jaar geleden Little Rookies, een duurzaam kinder kledingmerk. Prachtig kleurrijk biologisch katoen werd in Portugal tot zachte kinderkleding gevormd, onder leiding van van Sharon. Niet per sé het soort merk waar ik eerder mee in aanraking was gekomen, dus hoe kwamen wij dan in contact? Ik ontwierp op dat moment de trouwalbums voor fotograaf Hanneke van Oh Beautiful World. Hanneke was met Sharon in contact over een fotoshoot zodra de eerste collectie gereed was (hierboven zie je één van die toffe beelden). Sharon gaf bij haar aan dat de ontwikkeling van het merk al heel ver was, maar dat de huisstijl nog op de ‘to do list’ stond. Zo werden wij aan elkaar gekoppeld.

De passie van Sharon voor haar bedrijf vond ik inspirerend en na één telefoontje wist ik al dat het een leuke samenwerking zou worden. Ze vertelde over de wens voor duurzame kinderkleding, die mooi moest zijn, lekker zitten en kinderen daarmee de vrijheid geven om lekker te spelen en bewegen. Vooral die vrijheid in beweging is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Dat ‘lekker zitten’ begreep ik ook direct, want ik had als kind een vreselijke hékel aan kriebelende truien. Bij de etiketjes in de kleding hielden we hier dus ook rekening mee, die moesten niet prikken. De uiteindelijke beelden die Hanneke maakte tijdens de shoot, passen precies bij het merk: duurzaam geproduceerde kleding voor kinderen, die lekker zit én een vrolijke uitstraling heeft. 

 

ROOK•IE {noun}; one who is just starting to learn something for the first time: Novice, Beginner, Astronaut, Dancer, Athlete, Philosopher… [US.]

 
Kaart ontwerp Little Rookies
Branding Little Rookies Studio Winter
Huisstijl Little Rookies door Studio Winter

Omdat Sharon mij dus vertelde dat de kleding duurzaam en kleurrijk zou worden, schoot mij tijdens het eerste gesprekje een blokkendoos te binnen. Grappig genoeg kreeg ik daarna ook voorbeelden van de kleding te zien en zag dat daar ontzettend veel grafische vlakken in werden verwerkt, naast een aantal effen basis outfits. Hoe tof als je met de huisstijl de sfeer van de kleding kan neerzetten in één oogopslag? 

Logo ontwerp Little Rookies door Studio Winter

De blokkendoos bleek dus geen vreemde gedachte en ik begon te puzzelen met verschillende lettertypes, vormen en kleuren. Omdat de kleding ondertussen ook in ontwikkeling was hielden we nauw contact over het wel en wee van de kleding samples. Zo kon ik de kleuren van de huisstijl goed laten passen bij de kleuren van de kleding. (Fun fact: één van de truien is naar mij vernoemd, zo leuk! Helaas niet in mijn maat verkrijgbaar…)

Naast het logo ontwierp ik verschillende uitingen met het logo, waardoor ik een complete huisstijl kon creëren. Uiteraard kozen we voor gerecycled papier, wat de visitekaartjes en kaarten alleen maar mooier maakt, omdat het iets ruwer is dan gestreken papier. Past veel beter bij kinderen, toch?

Logo Little Rookies door Studio Winter
Little Rookies | Copyright foto: Oh Beautiful World | Copyright huisstijl: Studio Winter
Beeldelementen huisstijl Little Rookies door Studio Winter
 

Disclaimer: na een aantal zéér succesvolle jaren met Little Rookies, besloot Sharon het merk op te heffen. Maar ik vind deze huisstijl té leuk om niet te delen op mijn nieuwe website!

Copyright 2 foto’s met spelende kinderen: Oh Beautiful World

 
Vorige
Vorige

Zelfde concept, nieuw jasje.

Volgende
Volgende

Twee keer knipperen